Over ons

Over ons

Alec Signer, oprichter en eigenaar van WoodEmotions: “Wanneer ik een mooi stuk hout of meubelstuk zie moet ik het altijd even aanraken, volgens mij hebben meer mensen dit. Het lijkt wel te leven. Als ik hout aanraak voel ik me fijn, alsof het iets met me doet. Zo is de naam WoodEmotions ontstaan, geboren uit bewustzijn, passie en liefde voor hout”.

Inmiddels is WoodEmotions meer dan alleen liefde voor hout, er is ook een enorme liefde voor creatie en design. Er is weinig zo bijzonder als vanuit niets, een gedachte, of beter nog, een ingeving, iets te ontwerpen en creëren. Dat creëren doen we graag met verschillende soorten materialen. Vaak is hout de basis, tegenwoordig veel gecombineerd met beton, maar ook staal of gebruikte bouwmaterialen en oud hout. Dit hergebruiken van oude materialen maakt ons blij. Er zit vaak nog zoveel schoonheid in oude materialen; in hun roestige en robuuste karakter. Het is voor ons een feest om dit te mogen bewerken tot een huiskamerpronkstuk.

Ontwerpen dat doen we bij WoodEmotions op twee manieren:

Enerzijds voor klanten op maat, van een losse tafel tot complete wandkast. Een van mijn andere kwaliteiten naast ontwerpen is het hebben van een groot inlevingsvermogen. Dit gebruik ik om mensen beter te begrijpen en om inzicht te krijgen in hun gevoel voor schoonheid, door dat gevoel mij eigen te maken en door het ontwerpproces te laten stromen, kom ik ‘altijd’ tot een ontwerp dat past als een maatpak of de perfecte jurk.

Anderzijds heb ik ook ontwerpen die in eigen beheer zijn ontworpen en tot prototype zijn uitgewerkt. Dit zijn ‘mijn’ kindjes geboren uit het plezier van het ontdekken van nieuwe materialen en het bevlogen zijn van inspiratie soms zelfs zomaar uit het niets. Deze kindjes kunt u op de website vinden, maar ook af en toe in een winkel of nog in mijn schetsboek. Op dit moment nog even niet te vinden in een winkel, maar binnenkort in Laren in een woonwinkel.

Naast het werken met hout, is er ook een liefde ontstaan voor beton en betonlook . Beton is een stoer en ruig materiaal dat erg sterk is en wanneer het verwerkt is tot meubel of aanrechtblad een bijna mythisch effect geeft in uw huis of tuin. En het zelfde geld voor de betonlook, met dat verschil dat het meer creatieve diversiteit met zich mee brengt omdat het een dun laagje is dat op een houten constructie gemaakt wordt.

 

Hopelijk heeft u een vleugje van onze bevlogenheid mee gekregen. Ik wens u nog veel inspiratie toe op onze website.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Telefoon: +31 852103305

Mobiel: +31 624607692

Email:  info@woodemotions.nl

Bel gerust!

Of vraag vrijblijvend een offerte op de contact pagina.